Het is lente!…

Als het zonnetje begint te schijnen dan worden de fietsen opnieuw van stal gehaald.

Elektrische fietsen winnen steeds meer populariteit. Bovendien komen er meer en meer nieuwe modellen op de markt en stijgt het aantal ongevallen met elektrische fietsen.

MAAR wisten jullie dat sommigen van deze fietsen worden geclassificeerd als bromfietsen? Is schade aan derden door een ongeval met een elektrische fiets verzekerd in uw Familiale verzekering of moet u een BA Auto onderschrijven?

Type hulpmotor: het sleutelelement!

Heeft uw elektrische fiets een hulpmotor die wordt onderbroken als hij stopt met trappen? Dan is die elektrische fiets geen motorrijtuig waarvoor een wettelijk verplichte motorrijtuigenverzekering nodig is.

De fiets kan niet worden gezien als een motorrijtuig omdat er moet worden getrapt om vooruit te komen. Schade aan derden zal in dat geval worden vergoed door de uw Familiale verzekering.

Rijbewijs? Inschrijving? Helm?

Als u een elektrische fiets koopt is het dus erg belangrijk om de technische eigenschappen goed te bekijken, zodat u weet of het voertuig dient ingeschreven te worden, of een rijbewijs vereist is, of u een helm moet dragen, …

Voor meer informatie, of vragen kunt u steeds bij ons terecht.