De overlijdensverzekering is één van de minst onderschreven verzekeringscontracten. Volgens een onderzoek van verzekeraar NN heeft minder dan één Belg op tien een overlijdensverzekering afgesloten. We sluiten de traditionele verzekeringen zoals auto, brand, familiale, hospitalisatie routineus af. We vergeten echter vaak om het allerbelangrijkste, onze familie, te beschermen tegen het onverwacht overlijden van één van de partners.

Een veelgehoord argument is dat men toch al een schuldsaldoverzekering onderschreven heeft en de hypothecaire lening terugbetaald wordt indien dergelijk drama zich zou voordoen. Natuurlijk is het goed dat de maandlast voor de hypothecaire lening geheel of gedeeltelijk wegvalt, maar de andere kosten voor het huishouden blijven onverminderd doorlopen.

Deze kosten moeten verder gedragen worden, terwijl misschien de helft van het inkomen wegvalt. Wij raden daarom elk gezin, zeker met opgroeiende kinderen, aan om een tijdelijke verzekering bij overlijden af te sluiten.

Een beslissing is natuurlijk makkelijker te nemen, als er een prijskaartje naast ligt. Een 25 jarige niet-roker betaalt voor een verzekerd bedrag van 100.000€ gedurende 25 jaar een premie van 86,49€/half jaar oftewel…een etentje voor twee.

Bij al het verdriet, is de wetenschap dat men zich niet onmiddellijk financiële zorgen moet maken en de toekomstplannen voor de kinderen uitgevoerd kunnen worden, zeker een mooie troost.

Kom vrijblijvend bij ons langs voor meer informatie.