Weinig gezinnen hebben een uitgebreide rechtsbijstandsverzekering. Om meer mensen toegang te geven tot het recht werkte de regering een nieuwe fiscale stimulans uit.

WAT BETEKENT DIT
CONCREET ?

De wet voert een belastingvermindering in voor de premies van rechtsbijstandsverzekeringen die voldoen aan een aantal voorwaarden inzake gedekte risico’s, minimale waarborgen en wachttijden.

De verzekeringsnemer kan tot 310 EUR premie per jaar inbrengen (geïndexeerd): dit kan vanaf het aanslagjaar 2020 een belastingvermindering tot 124 EUR opleveren. De wet bepaalt uitsluitend de minimale voorwaarden waaraan een rechtsbijstandsverzekering moet beantwoorden om in aanmerking te komen voor een fiscale stimulans van de overheid.

Juridische conflicten bij arbeids- en bouwgeschillen en een eerste echtscheiding vormen een onderdeel van deze minimale dekking.

EEN APARTE POLIS RECHTSBIJSTAND AFSLUITEN.
WAAROM? 

Kantoor Janssen werkt al vele jaren samen met onafhankelijke rechtsbijstandsverzekeraars, D.A.S. is in dit segment onze voorkeurspartner. D.A.S. heeft geen rechtstreekse banden met andere verzekerings- maatschappijen. Hierdoor heeft het een volledig zelfstandig en autonoom beheer. Deze autonomie en zelfstandigheid is een sterke troef en staat borg voor een objectieve en optimale verdediging van uw belangen.

Bovendien dekt u via een onafhankelijke rechtsbijstandsverzekeraar al uw juridische geschillen in één polis. Maak komaf met de beperkte dekking rechtsbijstand in uw verschillende polissen brand, familiale, auto…. en kies voor één gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraar die al uw belangen verdedigt in één polis.

DE WET  IS IN VOEGE SINDS
01/09/2019

De rechtsbijstandverzekering krijgt dus de wind in de zeilen !

Dankzij deze fiscale maatregel zullen nog meer mensen zich kunnen wapenen met een solide rechtsbijstandverzekering.

Voorbeeld
Stel, je bent momenteel al in het bezit van een D.A.S. Consumentenpolis ter waarde van 120 euro per jaar en je upgradet de polis naar de fiscaal aftrekbare variant; een Consumentenpolis BeneFisc voor  een prijs van 229 EUR per jaar. De fiscus vermindert je belastingen met 91,60 EUR. Dit vertegenwoordigt 40% van je rechtsbijstandsverzekering. De extra premie die je betaalt na het upgraden van de polis, wordt dus bijna volledig goedgemaakt door de fiscale aftrek. Bovendien geniet je via de nieuwe polis van meer waarborgen en ben je dus beter verzekerd.

 

Meer info? 
Neem vrijblijvend contact met ons op.